TRI-R – Zonlicht gemaakt vanuit een LED

aboutimage-2

Fosfor Technologie

‘Zonlicht’, de natuurlijke grondstof waar historisch elk levend wezen van geprofiteerd heeft, dat is wat het TRI-R Project definieert als het optimale licht voor ons lichaam. Zonlicht heeft opeenvolgende golflengte componenten van kleur. Wat wij het spectrum noemen, is de verdelingen van elke kleur golflengten. Het TRI-R project richtte zich op het zonlicht spectrum, en door daadwerkelijk het verwijderen van schadelijke ultraviolette stralen en infrarode stralen met een hoge stralingswarmte, zijn we erin geslaagd om een “hightech” spectrum te produceren die het meest geschikt is voor ons lichaam, door gebruik te maken van een combinatie van Paarse LED en een gepatenteerde technologie van verschillende fosforen. Wit-gekleurd licht dat we herkennen door onze ogen wordt in feite gevormd door ontelbare verschillende licht spectra. Golflengten, elektromagnetische golven binnen het bereik van zeven kleuren (ongeveer 380mm-780mm), die breken door een regenboog of prisma, noemen wij ‘zichtbaar licht’. TRI-R, is de superieure technologie die het mogelijk maakt LED lichtbronnen te produceren met 95% reproductie van het zonlicht binnen het bereik van het zichtbaar licht.

trir_tech02_en

Breed scala aan kleurtemperaturen beschikbaar 2700K – 6500K

TRI-R verwezenlijkt zeer uiteenlopende kleurtemperaturen ten opzichte van de standaard LED. U heeft keuze mogelijkheden van kaars licht (2700K) tot het daglicht van halverwege de middag op een mooie zonnige dag (6500K). Bovendien, doordat we het zonlicht spectrum in alle graden van het spectrum reproduceren, bereiken we een natuurlijke kleurweergave bij elke kleurtemperatuur, wat vervolgens hinderlijke schittering en verblinding in onze ogen voorkomt. Hierdoor kunnen we onze lampen breed inzetten. Van kantoor omgevingen met aangepaste kleurtemperaturen om het daglicht te evenaren tot aan comfortabele ruimten waar we het kaarslicht willen evenaren. Door het toepassen van dit uitgebreide gamma van kleurtemperaturen en het zonlicht spectrum, is het mogelijk om het natuurlijke daglicht ritme van het zonlicht of het gezellige gloeilamp licht na te bootsen.

 trir_tech06_en

 Spectrale verschillen van verschillende lichtbronnen

TRI-R is erin geslaagd een natuurlijke en vloeiende continu spectrum te produceren door de combinatie van Paarse LED en originele fosfor technologie, die al het licht van de LED converteert naar wit licht zodat de intensiteit behouden blijft.

trir_tech03_en

 

Circadiane kleurverandering door de tijd

circadian color change

Circadiaan systeem met continue zonnedag kleurtemperaturen en het spectrum van zonlicht door het toepassen van een uitgebreide waaier van kleurtemperaturen en het gereproduceerde spectrum van zonlicht. Omdat de kleurtemperatuur en het spectrum in de natuurlijke omgeving continu veranderd naarmate de tijd verstrijkt, hebben wij dit fenomeen in onze spectrale data nagebootst om een natuurlijk licht te creëren die nagenoeg gelijk is aan zonlicht.

Gloeilamp kleuren

Dimmer tuning systeem van TRI-R, verandert de kleurtemperatuur van het licht alsof het een gloeilamp is. Door het licht te dimmen, gaat ook de kleurtemperatuur omlaag. TRI-R is in staat om natuurlijk licht te produceren waar onze zintuigen bekend mee zijn.

Uitstekende kleurweergave

trir_tech04_en

Bij het gebruik van een standaard LED lichtbron worden de belangrijkste kleuren “rood” en “de midden kleuren zoals die tussen blauw en groen” onnatuurlijk waargenomen door onze ogen. Standaard LED lichtbronnen produceren licht doormiddel van haar eigen proces dat zeker niet gelijkstaat aan zonlicht of de weergave van de heldere rode kleur van een brandweerauto. Kleurweergave is de mate van natuurlijke waarneming door een persoon. Het algemene evaluatiesysteem om de kleurechtheid van een waarde te voorzien noemen we CRI (Color Rendering Index). Een nieuw systeem waarbij meer gekeken wordt naar de waarnemer (mens) dan het verschil tussen de led lamp en een referentie lichtbron (bijv. Halogeen) noemen we CQS (Color Quality Scale). Deze schaal geeft een meer natuurgetrouwe waarde over de kleurechtheid omdat het de menselijke gevoeligheid centraal stelt. TRI-R scoort extreem hoge waarden op beide schalen. Bij een gemiddelde kleur evaluatie, CRI, noteren wij Ra97, en voor het nieuwe evaluatiesysteem, CQS, is onze score Qa97. TRI-R maakt het mogelijk om zonlicht na te bootsen en hierdoor de kleuren natuurgetrouw weer te geven door de ogen van de mens.

 

trir_tech05_en