BANNER-AReVireo Led Techniek – Een korte introductie

ReVireo staat voor “Terug naar Groen” vertaald uit het Latijn en heeft als doel de meest efficiënte, meest duurzame led producten te ontwikkelen en te produceren.
Wij gaan samenwerkingen ook zeker niet uit de weg.  Sterker nog wij stimuleren dit juist en zien ReVireo als platform ter bevordering van duurzame ontwikkelingen waarbij wij het voeden op gelijkspanning promoten.

ReVireo als merk staat dan ook voor de meest duurzame oplossing die er op dit moment te vinden is. In het geval van LED verlichting zien we veel slechte producten in de markt. De meest voorkomende klacht van LED verlichting is de enorme verblinding die deze lichtbronnen met zich mee brengen. Een ander minstens zo’n groot probleem is dat in de meeste gevallen er totaal geen sprake is van een duurzaam product wat betreft levensduur en energiebesparing. Bij de meeste led producten zien wij enorme koelelementen die ervoor moeten zorgen dat de ontwikkelde warmte afgevoerd kan worden. Onze techniek maakt koelen overbodig wat de efficiëntie en de levensduur van de armaturen ten goede komt.

Onze producten zijn high end lichtoplossingen die aan de top staan wat betreft duurzaamheid waarbij ons uitgangspunt is dat de gebruiker en goede beleving heeft wanneer hij of zij zich in dit licht bevindt.

Werkwijze

Waneer wij het verzoek krijgen om een duurzame variant op de bestaande verlichting aan te bieden, gaan wij altijd uit van de wens van de personen die zich in dit licht bevinden. We stellen dan ook de vraag wat belangrijk is voor deze personen. U kunt zich vast voorstellen dat een magazijn waar af en toe een heftruck rijdt, op een andere manier verlicht kan worden dan een werkplek in een fabriek waar specialistisch werk wordt uitgevoerd. Ook de hoogte van het gebouw is bepalend voor de keuze van de juiste lichtbron. Led is van zichzelf een lichtbron die men kan inschalen in de punt lichtbronnen. Wanneer men deze lampen niet voorziet van een diffuser en gaat inzetten op hoogtes van 4 – 6 meter, wordt dit licht vaak als verblindend ervaren. Ook zien we dan een slechte gelijkmatigheid op de werkvloer. Het is de kunst om het licht zo uit te stralen dat er geen sprake meer is van verblinding en dat iedereen die zich in het licht bevindt, de ruimte als helder verlicht ervaart zonder hinderlijke schaduwwerking met een perfecte gelijkmatigheid op de horizontale alsook op de verticale as. Wij maken dan ook altijd een lichtplan waarbij we alle eisen van de opdrachtgever in verwerken en we gedetailleerd kunnen weergeven hoe de verlichting eruit komt te zien qua gelijkmatigheid en intensiteit. Een ander net zo belangrijk onderdeel van het lichtplan is het wel of niet intelligent uitvoeren van de installatie. Hebben we het hier over veel ruimtes die af en toe betreden worden, dan heeft het geen zin om hier altijd het licht te laten branden. Ik dit geval is het een overweging waard om het verlichting systeem te laten voeden doormiddel van centraal geplaatste voedingen die de lampen middels en DC net voeden. Hebben we alleen ruimtes waar constant gewerkt wordt dan is de extra investering in intelligentie in de meeste gevallen niet rendabel.

De besparing die we kunnen realiseren met onze lampen ten opzichte van conventionele verlichting gaat al snel richting de 70% (bij gebruik van intelligente lichtsturing 70 – 90%)

Kenmerken van onze producten:

  • Geen verblinding (lichtbeleving moet goed zijn)
  • Goede kleurweergave
  • extreem lage onderhoudskosten
  • eigen ontwikkeling en productie in Nederland
  • Geen warmte ontwikkeling (hierdoor een extreem lange levensduur >100.000 uur)
  • Geen zijlobben *
  • Modulair opgebouwde armaturen (besparing van materiaal)
  • Homogeen uitgestraald licht (geen schaduw werking op werkplek)
  • Geen modulatie in licht (klik hier voor een uitleg over knipperen van lampen)
  • Bij gebruik van intelligentie om het licht te dimmen moeten de PowerFactor en Totale Harmonische vervorming binnen de normen blijven. Vandaar dat wij het aanmoedigen om met centrale voedingen en gelijkspanning systemen de lampen te voeden.

* Klik hier voor een uitleg over zijlobben